Fig Salad

Uma receita deliciosa de salada de figo.

Sei que não é todo mundo que gosta, mas como estamos em uma época boa para comprar figos fresquinhos, sugiro que experimentem. Eu adorei!

A delicious fig salad recipe. I´ve tried and loved it!

Receita:
(Serve 1 pessoa)

Folhas frescas de alface (e outras de sua preferência);
3 figos frescos cortados em quatro partes;
1 punhado de nozes torradas na frigideira;
queijo gorgonzola á gosto;
2 colheres de sopa de molho balsâmico feito na hora.

Molho:

2 e 1/2 colheres de sopa de mostarda;
4 col. de sopa de vinagre balsâmico;
½ xícara de orégano fresco;
1 e ½ xíc. de azeite de oliva;
1 col. de sopa de mel;
¼ col. de sopa de sal;
¼ col. de sopa de pimenta.

Preparo:
Coloque todos ingredientes, exceto o azeite, no liquidificador. Em funcionamento, vá adicionando o azeite para emulsionar a mistura. Prove e acrescente mais algum ingrediente se necessário.

(O molho dura até 3 semanas refrigerado)

Recipe:
(Serves 1 person)

large handful of fresh lettuce leaves
3 fresh figs, sliced in quarters
1 oz. walnut halves, toasted dry in a pan
sprinkling of blue cheese
2 tbsp. homemade balsamic dressing

Balsamic Vinaigrette:
2 1/2 tbsp mustard
4 tbsp balsamic vinegar
1/2 cup fresh oregano
1 1/2 cups olive oil
1 tsp agave / honey
1/4 tsp salt
1/4 pepper

Directions:
Put all the ingredients,  except the oil in a blender. With the machine running, drizzle in oil. Vinaigrette will emulsify.
Taste for additional seasoning if required.

Store refrigerated for up to 3 weeks.

=)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s